Duitse toptalenten zorgen voor EK-primeur bij bliksemstart

Duitsland kent een geweldige start op het EK voetbal. Binnen twintig minuten staat de ploeg van Julian Nagelsmann met 2-0 voor dankzij Florian Wirtz (21) en Jamal Musiala (21). Die twee goals zorgden voor een bijzonderheid.

Duitsland
Duitsland
5 - 1
Schotland
Schotland

Nog nooit was er een ploeg op een EK waarbij twee spelers van 21 jaar of jonger een doelpunt maakte in dezelfde wedstrijd. Duitsland lukte dat met Wirtz en Musiala zelfs binnen twintig minuten tegen Schotland.

Het is overigens niet zo dat het elftal van Duitsland heel jong is bij de start van het EK. Nagelsmann vertrouwt verder vooral op zijn ervaren krachten. Zijn basiself is gemiddeld 29 jaar en 22 dagen oud en de laatste keer dat een basiself zo op leeftijd was van Duitsland, was tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2000.

Wirtz schoot een voorzet vanaf rechts hard en laag tegen de touwen, terwijl Musiala na een uitgespeelde aanval hoog binnenschoot (zie onder). Na de twee razendsnelle doelpunten leek die Mannschaft ook nog een penalty te krijgen, maar die werd teruggedraaid, omdat de overtreding buiten de zestien werd gemaakt.