Atalanta stoot Ronaldo-loos Juve in rechtstreeks gevecht van derde plek

Reacties

Juventus heeft zonder Cristiano Ronaldo een gevoelige nederlaag geïncasseerd tegen Atalanta Bergamo. De (nu nog) regerend kampioen van Italië zakt daardoor naar de vierde plaats, waardoor de ploeg van de onder druk staande Andrea Pirlo aan de bak moet om zich te plaatsen voor de Champions League. Napoli kan later deze zondag op gelijke hoogte komen als het wint van Internazionale. 

Atalanta stoot Ronaldo-loos Juve in rechtstreeks gevecht van derde plek
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 0
Juventus
Juventus

Ronaldo ontbrak bij Juve door een spierblessure, waardoor de veelbeproken Paulo Dybala weer eens een basisplaats kreeg tegen het Atalanta van Marten de Roon en de nog altijd geblesseerde Hans Hateboer. De Argentijn kon bij afwezigheid van zijn Portugese ploeggenoot de aandacht niet op zich vestigen en ook Álvaro Morata kon het verschil niet maken. Zo haalde Berat Djimsiti een inzet van de Spaanse spits van de lijn.

Aan de andere kant moest Matthijs de Ligt regelmatig aan de bak om de Colombiaanse spitsen Luis Muriel en Duván Zapata van scoren af te houden. Zapata was voor en na rust gevaarlijk met een kopbal en Muriel schoot in de tweede helft maar net over. Voor rust was Matteo Pessina ook dichtbij, maar De Ligt blokte het schot van de Italiaanse middenvelder. In de slotfase leek de Oranje-international geblesseerd, maar hij kon verder.

De Ligt zag doelman Wojciech Szczesny vijf minuten voor tijd nog een uitstekende redding verrichten op een vrije trap van Ruslan Malinovskiy, maar uit de resulterende corner trof de Oekraïner alsnog doel met een van richting veranderd schot. Die tik kwam Juve niet meer te boven, waardoor Atalanta de derde plek overneemt en de zorgen in Turijn verder toenemen. Ook omdat met Federico Chiesa een andere belangrijke speler uitviel. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lazio
Lazio
5 - 3
Benevento
Benevento

Mogelijk mengt het Lazio van Wesley Hoedt zich ook nog in de strijd om Champions League-voetbal. De nummer zes boekte tegen Benevento de vijfde Serie A-zege op rij. De laagvlieger keek door een eigen goal van Fabio Depaoli en treffers van Ciro Immobile en Joaquín Correa na 37 minuten tegen een 3-0 achterstand aan, maar maakte het na rust weer spannend via Marco Sau en Nicolas Viola. Door een tweede eigen goal van Lorenzo Montipo had Lazio nog een veilige marge van twee goals, totdat Kamil Glik in de slotfase de 4-3 maakte. Immobile, die eerder nog een penalty miste, bracht de zege echter in veilige haven. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bologna
Bologna
4 - 1
Spezia
Spezia

Jeroen Zoet is met Spezia nog niet helemaal zeker van handhaving. Met de voormalig PSV-doelman op de bank gingen De Adelaars hard onderuit tegen het Bologna van Mitchell Dijks en Jerdy Schouten. Schouten was belangrijk met een assist op de 2-0 van Musa Barrow. Riccardo Orsolini had daarvoor al de score geopend uit een strafschop. Ardian Ismajli gaf Spezia weer hoop, maar die werd na rust de grond ingeboord door twee goals van Mattias Svanberg. 

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.