Atalanta sluit De Roon weer in de armen

Reacties

Marten de Roon keert na één seizoen terug bij Atalanta Bergamo. De Serie A-club die hem vorige zomer nog verkocht aan Middlesbrough, haalt de Oranje-international voor zo'n vijftien miljoen euro terug naar Italië.

Atalanta sluit De Roon weer in de armen

Een jaar geleden verkocht Atalanta hem voor ongeveer één miljoen minder nog aan Middlesbrough, waar De Roon zich met zijn prima spel in de Serie A in de kijker had gespeeld. De 26-jarige middenvelder was ook bij Boro een vaste waarde getuige 33 competitieduels, waarin hij vier keer scoorde.

De Roon kon niet voorkomen dat Middlesbrough als nummer negentien van de Premier League naar het Championship degradeerde. Daardoor was al snel duidelijk dat de toekomst van de tweevoudig international niet in het Riverside Stadium zou liggen. Ondanks de degradatie maakte de Engelse club nog een klein beetje winst op de middenvelder.

Bij Atalanta krijgt De Roon de kans om op het hoogste niveau te blijven voetballen. Bovendien plaatste de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini en rechtsback Hans Hateboer (ex-FC Groningen) zich als verrassende nummer vier van de Serie A voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Die knappe prestatie bracht al het nodige geld in het laatje. Franck Kessíe, in 2016 aangetrokken als opvolger van De Roon, werd voor in totaal 28 miljoen euro verkocht aan AC Milan. Daarmee was de weg vrij voor een terugkeer van De Roon. Eerder nam Atalanta Robin Gosens al over van Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.