Indrukwekkend Chelsea knikkert De Roon uit de Premier League

Reacties

Chelsea heeft maandagavond een zeer overtuigende zege geboekt op Middlesbrough: 3-0. Voor The Blues komt de titel daardoor weer een stap dichterbij, voor de bezoekers valt het doek in de Premier League.

Indrukwekkend Chelsea knikkert De Roon uit de Premier League

Een kwart wedstrijd hield Middlesbrough het vol op Stamford Bridge, maar daarna sloeg Chelsea toe. Cesc Fàbregas, die bij afwezigheid van N'Golo Kanté weer eens in de basis stond op het middenveld, bediende Diego Costa, die de bal van dichtbij langs doelman Brad Guzan schoof: 1-0. Omdat Middlesbrough-back Fábio de bal nog toucheerde, ging de slimme pass van Fàbregas niet als assist de boeken in. Wel was het de zoveelste keer dat Costa na voorbereidend werk van zijn landgenoot doel trof voor Chelsea.

Tien minuten later deelde de Premier League-koploper de volgende dreun uit. César Azpilicueta bediende Marcos Alonso met een fraai boogballetje en de linkerflankspeler werkte hem uit een onmogelijke hoek het Middlesbrough-doel in. Guzan zag er bij de treffer van Alonso niet goed uit.

Halverwege de tweede helft was het helemaal over en sluiten voor Middlesbrough. Na een korte corner werd de vrijstaande Fàbregas aangespeeld. De middenvelder bracht de bal achteloos met buitenkant voet bij Nemanja Matic, die met de borst controleerde en de 3-0 binnen schoot. Het was alweer de zesde keer dat Fàbregas tien of meer assists gaf in de Premier League, dat lukte nog nooit iemand anders.

De 3-0 uitslag was allerminst geflatteerd te noemen. Chelsea was vele malen sterker dan Middlesbrough, waar Marten de Roon negentig minuten meedeed. Chelsea speelde kampioenswaardig en had via onder meer Pedro en Costa meerdere kansen de score verder uit te bouwen. Het thuispubliek ging in de slotfase nog eenmaal op de banken staan bij de invalbeurt van clubicoon John Terry, die aan zijn afscheidstournee bezig is.

Dat Boro minstens een punt nodig had om nog te mogen hopen op handhaving was niet aan het spel af te zien. Het Premier League-avontuur van de promovendus blijft daardoor beperkt tot één seizoen. Voor Chelsea is de voorsprong op achtervolger Tottenham Hotspur gegroeid naar zeven punten. Vrijdagavond kunnen The Blues op bezoek bij West Bromwich Albion de titel binnenhalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.