Atalanta rijgt de records aaneen: zouden ze zich in Parijs al zorgen maken?

Reacties

Is er dit seizoen nog een ploeg die Atalanta Bergamo een halt toe kan roepen? Die vraag rijst nu de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini maar blijft doordenderen in de Serie A en volgende maand Paris Saint-Germain wacht in de kwartfinale van de Champions League.

Atalanta rijgt de records aaneen: zouden ze zich in Parijs al zorgen maken?
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
6 - 2
Brescia
Brescia

Zo'n vier weken voor die confrontatie op 12 augustus in Lissabon bleek andermaal dat Atalanta nauwelijks te stoppen is. Drie dagen nadat Juventus mede dankzij twee goedkope penalty's een einde maakte aan een reeks van negen opeenvolgende zeges in de Serie A (2-2), was het tegen degradatie strijdende Brescia geen partij voor de ploeg van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens.

Atalanta scoorde liefst zes keer en staat na 33 duels daardoor op 93 treffers, een prestatie die alleen Torino en AC Milan eind jaren veertig en begin jaren vijftig overtroffen. Sinds het geboortejaar van Gasperini, die in 1958 op de wereld gezet, scoorde geen enkel team in de Serie A na 33 speelronden zo vaak als La Dea: 93 keer. 'Dat is mooi, toch? Dat zijn heel veel goals', reageerde Gasperini bij Sky Sport Italia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atalanta heeft nu in vier competitieduels zes goals of meer gemaakt, vaker dan elke andere ploeg in de vijf Europese topcompetities en kan na Bayern München de tweede club worden die de grens van honderd competitiegoals slecht (ook Manchester City is nog in de race met 91 goals). In de afgelopen zestig jaar was in de Serie A bovendien alleen Napoli (94 goals in het seizoen 2016/17) vaker trefzeker.

Vorig seizoen was Atalanta met 77 goals ook al de meest scorende ploeg de Serie A. 'Maar we hebben onszelf dit keer echt overtroffen', stelde Gasperini. 'En het zijn ook allemaal goals van hoge kwaliteit. We hebben dit jaar al wat doelpuntenfestijnen meegemaakt, maar het is niet de bedoeling om de tegenstander te vernederen. We doen gewoon waarop we hebben getraind en dat leidt tot doelpunten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Gasperini heeft spelen in de Europa League en de Champions League dit Atalanta volwassen gemaakt. Over een maand kan de ploeg tegen PSG laten zien hoever het écht is. 'We bereiden ons voor op PSG, maar we willen ook tot het einde blijven knokken in de Serie A. De beste manier om klaar te zijn voor 12 augustus is om de Serie A-wedstrijden met de juiste mentaliteit, intensiteit en focus te spelen.'

Waar Atalanta wekelijks huishoudt in de Serie A, moet PSG zichzelf na een maandenlange break klaarstomen met oefenwedstrijden en twee bekerfinales (op 24 en 31 juli). Zouden ze zich in Parijs al zorgen maken? 'Ik weet niet of het beter is om dertien Serie A-wedstrijden te spelen zoals wij of twee competitieve duels en een paar vriendschappelijke wedstrijden zoals PSG. We zullen zien', glimlachte Gasperini.

'Het is hetzelfde als zeggen dat wij moe zijn omdat we elke drie dagen moeten spelen, iets waarin ik totaal niet in geloof', vervolgende Gasperini. 'Zoals ik ook niet geloof dat PSG onvoorbereid zal zijn, omdat ze niet hebben gespeeld.' En ze zullen de miljoenenploeg uit Parijs ook zeker niet onderschatten in Bergamo. 'Er was zeker geen sprake van overmatig veel zelfvertrouwen, want het blijft een geweldige ploeg.'

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG
Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.