De Roon helpt freewheelend Atalanta magische grens naderen

Reacties

Atalanta Bergamo heeft met een overtuigende overwinning de frustratie over het gelijkspel tegen Juventus weggespoeld. De productieve avond tegen Brescia bracht de magische doelpuntengrens dichterbij.

De Roon helpt freewheelend Atalanta magische grens naderen
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
6 - 2
Brescia
Brescia

Atalanta Bergamo moest zaterdag na negen zeges op rij door twee goedkope strafschoppen genoegen nemen met een punt. Lang werd er niet getreurd, want drie dagen na het onbevredigende gelijkspel bij Juventus (2-2) werd de draad weer ouderwets opgepakt.

Binnen twee minuten keek Brescia tegen een achterstand aan. Mario Pasalic rondde knap af na een steekbal van Ruslan Malinovskiy. De gelijkmaker van Ernesto Torregrossa was niet meer dan een hinderlijke onderbreking voor de smaakmaker in de Serie A.

Marten de Roon wees Atalanta, dat aantrad zonder de geblesseerde Luis Muriel, de weg naar een productieve avond. De Oranje-international stelde op aangeven van de teruggekeerde Robin Gosens orde op zaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de aanzet tot een tussensprint die in een tijdsbestek van zes minuten het tegen degradatie vechtende Brescia kansloos maakte. Want na De Roon voerden Malinovskiy en Duván Zapata in de eerste helft de score verder op.

Vroeg in de tweede helft ging Atalanta door met scoren. Pasalic maakte met twee goals zijn (valse) hattrick vol, waardoor de Orobici weer een stap dichter bij de magische grens van honderd competitietreffers kwamen. De teller staat met nog vijf duels te gaan op 93.

De ruime marge bood ook ruimte voor het debuut van Lennart Czyborra. De Duitser, die in januari werd weggehaald bij Heracles Almelo, zag binnen de lijnen hoe Nikola Spalek namens Brescia tekende voor het laatste wapenfeit.

Door de eclatante zege is Atalanta naar de tweede plaats geklommen, waarbij moet worden aangetekend dat Lazio en Internazionale nog een wedstrijd achter de hand hebben.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.