Veel speeltijd voor Bakker in aanloop naar cruciale fase PSG

Reacties

Paris Saint-Germain is de voorbereiding op twee bekerfinales en de hervatting van de jacht op de Champions League-eindzege begonnen met een ruime zege op Le Havre: 0-9. Mitchel Bakker had in de eerste wedstrijd van PSG in meer dan vier maanden tijd een basisplaats en speelde opvallend lang.

Veel speeltijd voor Bakker in aanloop naar cruciale fase PSG
© Pro Shots

PSG kwam op 11 maart voor het laatst in actie en schakelde toen Borussia Dortmund uit in de achtste finales van de Champions League. Vrijdag werd bij de loting bekend dat Atalanta Bergamo op 12 augustus de volgende tegenstander op weg naar Europese glorie zal zijn. In een mogelijke halve finale wacht vervolgens RB Leipzig of Atlético Madrid.

Voordat PSG naar Portugal reist voor zijn Champions League-missie speelt het deze maand eerst nog twee nationale bekerfinales. Op vrijdag 24 juli wacht Saint-Étienne in de eindstrijd van de Coupe de France, een week later is Olympique Lyon de tegenstander in de Coupe de La Ligue-finale. PSG heeft dus zilverwerk in zicht en is na een lange rustperiode weer aan de slag gegaan.

Bakker kreeg zoals gezegd een basisplaats in de oefenwedstrijd tegen Le Havre. De twintigjarige Nederlander (die vorig jaar overkwam van Ajax) deed in het afgebroken seizoen in drie officiële duels mee, waarvan één in de Ligue 1 en twee in het toernooi om de Coupe de France. Zondag mocht Bakker het opnieuw laten zien.

PSG had onder het toeziend oog van zo'n vijfduizend toeschouwers geen kind aan Le Havre, dat als zesde eindigde in het afgebroken seizoen in de Ligue 2. Mauro Icardi maakte de eerste twee goals van het duel en vervolgens waren ook Neymar (tweemaal) en Kylian Mbappé nog voor rust trefzeker: 0-5. Voor de tweede helft kwamen er in totaal tien nieuwe spelers in de ploeg bij PSG, wat betekende dat er maar één man bleef staan. Dat was Bakker.

Met het B-team denderde PSG vrolijk verder en dankzij treffers van Idrissa Guye, Pablo Sarabia (twee) en Arnaud Kalimuendo werd het 0-9. Bij deze tussenstand werd Bakker na ruim een uur spelen naar de kant gehaald voor  Timothée Pembélé. Vanaf de kant zag de Nederlander dat er niet meer gescoord werd. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.