Aston Villa tast diep in de buidel voor nieuwe concurrent El Ghazi

Reacties

Aston Villa heeft zijn derde zomeraanwinst binnen. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen over de transfer van Leon Bailey.

Aston Villa tast diep in de buidel voor nieuwe concurrent El Ghazi
© Pro Shots

Villa betaalt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor Bailey, die daarmee niet eens de duurste aankoop van deze zomer is. Eerder betaalde de cub uit Birmingham immers een kleine veertig miljoen voor Emiliano Buendía van Norwich City. Samen met Ollie Watkins, die in 2020 overkwam van Brentford vormen zij de topdrie duurste transfers aller tijden van The Villans.

Bailey werd al langer gevolgd door Villa, hij moet er persoonlijk nog wel uitkomen met de Engelsen en hij moet zijn medische keurig nog doorstaan. Als dat lukt, komt er een einde aan een dienstverband van vierenhalf jaar bij Leverkusen. In die tijd kwam hij tot 39 doelpunten in 156 officiële duels.

Op Villa Park wordt Bailey een concurrent van Anwar El Ghazi. De 23-jarige rappe buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan, is na Buendía en Ashley Young de derde nieuweling bij Aston Villa. Daartegenover staat een mogelijk vertrek van sterspeler Jack Grealish naar Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.