Assist Memphis en pikante goal helpen Lyon aan eerherstel

Olympique Lyon heeft vrijdagavond in eigen huis relatief eenvoudig afgerekend met Strasbourg. Er was een belangrijke rol weggelegd voor aangever Memphis Depay, maar de aandacht bij de thuisploeg ging toch vooral uit naar nieuwkomer Martin Terrier. De basisdebutant brak de ban met een saillante goal.

Olympique Lyonnais
2 - 0
Strasbourg
Strasbourg

Bij Lyon begon Memphis uiteraard in de basis, maar voor Kenny Tete - beide spelers maken deel uit van de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman - was niet eens een plekje in de wedstrijdselectie. Vanaf de tribune zag de rechtsback hoe Lyon zich herstelde van de smadelijke 1-0 nederlaag bij promovendus Stade de Reims van vorige week, een welkome overwinning waarbij ook Bertrand Traoré zich nadrukkelijk liet gelden.

Lyon kwam kort voor rust op voorsprong, een treffer met een pikant tintje. Aan de linkerkant werd de 21-jarige Terrier weggestuurd; in plaats van voor te geven op de meegelopen Memphis krulde hij zelf de 1-0 in de lange hoek. Juichen deed hij na die goal echter niet. De doelpuntenmaker werd door Lille vorig seizoen verhuurd aan Strasbourg, waar hij met zijn goede prestaties al in de winterstop een contract voor vierenhalf jaar bij Lyon verdiende. Les Gones lieten Terrier het seizoen echter afmaken bij Strasbourg.

Martin Terrier juicht niet na zijn 1-0 tegen Strasbourg.

De aanvaller meldde zich dus pas deze zomer bij zijn nieuwe werkgever, na invalbeurten in de eerste twee competitiewedstrijden was hij bij zijn basisdebuut tegen zijn oude ploeg direct belangrijk. Halverwege de tweede helft toonde ook Memphis zich. Na een door de bedrijvige Terrier ingeleide counter werd de Nederlander de diepte ingestuurd, waarna hij de bal breed gaf op Traoré. De ex-aanvaller van Ajax en Vitesse bleef koel, passeerde de keeper én kapte een verdediger uit, en schoot koeltjes de 2-0 binnen.

Daar bleef het bij, waardoor Lyon na de 0-2 winst bij Girondins Bordeaux uit de openingsronde en de 1-0 nederlaag bij Reims van een week later weer een overwinning liet noteren.