Memphis drukt met prachtige goal direct weer stempel bij Lyon

Olympique Lyon is het nieuwe Ligue 1-seizoen begonnen met een 2-0 overwinning op Amiens. Memphis Depay trok zijn topvorm van vorig seizoen direct door.

De Nederlander begon tegen Amiens weer als centrumspits, de rol waarin hij met name in de tweede helft van het vorige seizoen excelleerde. Kenny Tete bleef negentig minuten op de bank, ex-Ajacied Bertrand Traoré kreeg wel een basisplaats van trainer Bruno Genesio.

Het was ook Traoré die in de 24ste minuut de ban brak. De rechtsbuiten dribbelde zich knap naar vrijheid en punterde met links de 1-0 tegen de touwen voor Lyon, waar WK-winnaar Nabil Fekir nog ontbrak in de wedstrijdselectie na zijn langere vakantie.

De treffer van Traoré was fraai, maar viel in het niet bij de 2-0 van Memphis. De Oranje-international plaatste zich achter een vrije trap op de rand van de zestien en joeg de bal genadeloos hard tegen de touwen in de hoek van de keeper.

Lyon is na Olympique Marseille (4-0 tegen Toulouse) en AS Monaco (1-3 bij FC Nantes) de derde topclub die het Franse seizoen met een overwinning begint. Om 21.00 uur speelt Paris Saint-Germain tegen Caen.