Ascoli-trainer ontmaskerd als fraudeur

De Italiaanse bond heeft Marco Giampaolo tot het einde van het seizoen geschorst. De coach van Ascoli heeft niet de noodzakelijke papieren.

Ascoli-trainer ontmaskerd als fraudeur

Giampaolo is op papier de assistent van Massimo Silva. Met die constructie dacht Ascoli te kunnen omzeilen dat hij vanwege het ontbreken van de noodzakelijke diploma's niet als hoofdcoach kon werken. Want in de praktijk was Giampaolo de man die alles bij Ascoli besliste.

De bond heeft nu aan deze onrechtmatige praktijk een einde gemaakt. Na onderzoek is de conclusie getrokken: de assistent is de baas. In twee wedstrijden werd duidelijk dat Giampaolo alle aanwijzingen gaf, terwijl Silva de rol van assistent vervulde.

'Ik accepteer de straf, maar ik ben teleurgesteld dat het seizoen voor mij op deze manier eindigt', zei Giampaolo tegen ANSA. 'Massimo en ik gaan op dezelfde manier door, doordeweeks. Op zondag gaat hij, de coach, op de bank zitten.'

'Mijn toekomst ziet er somber uit. Je moet de goede papieren hebben. En ik heb ze dit jaar niet, en zal ze ook de komende jaren niet hebben als de regels niet worden veranderd.'

Bekijk hier al onze video's