AS Roma wint mede dankzij droomdebuut El Shaarawy

AS Roma heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Frosinone (3-1). Dat hadden de Romeinen vooral te danken aan Stephan El Shaarawy, die een droomdebuut kende.

El Shaarawy werd deze week op huurbasis overgenomen van AC Milan na het vertrek van Gervinho naar China. De Farao startte direct in de basis en zorgde in de 48ste minuut voor de 2-1 én het hoogtepunt van de wedstrijd met een prachtige hakbal.

AS Roma was uitstekend van start gegaan tegen Frosinone en kwam na achttien minuten op voorsprong via Radja Nainggolan, die al liggend op het gras wist te scoren. De bezoekers trokken de stand zes minuten later alweer gelijk door een technisch zeer knappe goal van Daniel Ciofani. Nadat El Shaarawy voor de bevrijdende 2-1 had gezorgd, maakte Miralem Pjanic er in de slotfase van het duel met een rake schuiver ook nog 3-1 van.

Door de zege heeft Roma de vijfde plaats in de Serie A verder verstevigd. De achterstand op nummer vier Internazionale bedraagt nog slechts drie punten, de voorsprong op nummer zes AC Milan vijf punten. De Milanese clubs hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en nemen het zondag op tegen elkaar. Frosinone staat voorlaatste en moet serieus vrezen voor degradatie, nu de achterstand op de 'veilige' zeventiende plek (Sampdoria) inmiddels is opgelopen naar zeven punten.