AS Roma voldoet dankzij hulp Sassuolo aan financiële verplichting

Reacties

AS Roma hoeft zich naar verluidt op korte termijn geen zorgen meer te maken om eventuele sancties vanuit de UEFA. De Romeinse club had tot 30 juni om dertig miljoen euro binnen te halen of te besparen en dat is mede door een samenwerking met Sassuolo gelukt.

AS Roma voldoet dankzij hulp Sassuolo aan financiële verplichting
© Pro Shots

De UEFA houdt de financiële situatie van AS Roma al langer nauwlettend in de gaten. Een klein jaar geleden stelde de UEFA vast dat AS Roma financieel niet aan alle criteria voldeed, waardoor het Roma tot 30 juni 2023 gaf om dertig miljoen euro binnen te halen of te bezuinigen. Daarin heeft Sassuolo de helpende hand geboden.

Volgens het over AS Roma goed ingelichte Tuttosport heeft Roma aan de eisen van de UEFA voldaan. Dat kwam mede doordat de club van José Mourinho op het laatste moment nog twee jeugdspelers voor tien miljoen euro heeft verkocht aan Sassuolo. Christian Volpato en Filippo Missori maken de overstap naar Sassuolo.

Algemeen directeur van Sassuolo Giovanni Carnevali liet aan Sky Sport Italia weten waarom zijn club AS Roma de helpende hand heeft toegereikt. 'We hebben een goede relatie met AS Roma. Het was nodig om deze jonge jongens over te nemen voor 30 juni. Als je elkaar kunt helpen, dan moet je dat doen.' Eerder verkocht AS Roma Benjamin Tahirovic (5,5 miljoen euro), Justin Kluivert (7,5 miljoen euro), Ruben Providence (300.000 euro) en Carles Perez (ongeveer 2 miljoen euro) al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.