AS Roma verkoopt Napoli gigantische dreun in Italiaanse titelstrijd

AS Roma heeft koploper Napoli zaterdag getrakteerd op een dure en pijnlijke nederlaag: 2-4. Spits Edin Dzeko blonk uit met twee doelpunten.

Napoli kende wel een sterke start tegen Roma, dat met Kevin Strootman in de basis begon, en kwam al na zes minuten op voorsprong via Lorenzo Insigne. Hij werkte een voorzet van Mário Rui binnen. Een minuut later lag de bal er echter al aan de andere kant in. Radja Nainggolan stuurde Cengiz Ünder weg met een goede steekpass en de aanvaller stiftte de bal over doelman Pepe Reina heen: 1-1.

Hoewel de thuisploeg wel meer kansen kreeg en grip op de wedstrijd leek te hebben, nam Roma in de 26ste minuut de leiding. Alessandro Florenzi zette vanaf de rechterflank net buiten het strafschopgebied voor en Dzeko kopte de bal fraai tegendraads in het doel. Toen Dzeko na rust uit een snelle aanval ook voor 1-3 zorgde, was de zege voor Roma binnen.

Arek Milik, teruggekeerd van opnieuw een zware knieblessure, mocht nog wel een kwartier meedoen als invaller voor Jorginho. De Pool zag de avond van Napoli nog pijnlijker worden, want Diego Perotti zorgde in de slotfase nog voor de vierde treffer door een afgeslagen voorzet hard binnen te schieten: 1-4. Het enige dat Napoli nog terug deed, was de 2-4 van Dries Mertens.

Achtervolger Juventus won zaterdag ternauwernood bij Lazio en heeft nog maar één punt minder dan Napoli en een wedstrijd minder gespeeld. AS Roma klimt door de zege over rivaal Lazio heen en heeft 53 punten.