AS Roma: tweede transfervrije aanwinst in afwachting van vertrek Kluivert

Reacties

AS Roma heeft woensdag de tweede transfervrije aanwinst voor komend seizoen gepresenteerd. De Ivoriaanse verdediger Evan Ndicka komt over van Eintracht Frankfurt en tekent voor vijf jaar in Stadio Olimpico.

AS Roma: tweede transfervrije aanwinst in afwachting van vertrek Kluivert
© Pro Shots

Ndicka was de afgelopen vijf jaar bassispeler bij Frankfurt, waarmee hij vorig jaar nog de Europa League won. Door zijn transfervrije status had de voormalig speler van AJ Auxerre over belangstelling niet te klagen. Zijn keuze viel uiteindelijk op Roma, waar bijvoorbeeld ook AC Milan naar verluidt belangstelling had.

Voor de ploeg van José Mourinho is Ndicka na Olympique Lyon-middenvelder Houssem Aouar al de tweede transfervrije aanwinst. Het is tekenend voor de situatie van Roma, dat volgens Italiaanse media eerst spelers moet verkopen voordat het zelf weer transfersommen kan neertellen voor nieuwe spelers

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is de verwachting dat de Braziliaanse verdediger Roger Ibañez wordt verkocht nu Ndicka binnen is. En er mogen meer spelers vertrekken. Een van hen is Justin Kluivert. De tweevoudig international werd vorig seizoen verhuurd aan Valencia en is nu op weg naar Bournemouth.

De transfersom die Kluivert oplevert, naar verluidt zo'n elf miljoen euro, wil Roma volgens Italiaanse media reserveren voor de komst van Gianluca Scamacca. De Italiaanse spits van West Ham United is de beoogde vervanger van de langdurig geblesseerde Tammy Abraham.

Daarnaast moest Roma op last van de UEFA voor 30 juni dertig miljoen euro binnenhalen dan wel besparen om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Om die reden besloten de Giallorossi ook al om de talentvolle Bosniër Benjamin Tahirovic eerder deze week aan Ajax te verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.