AS Roma nog één punt verwijderd van nieuw CL-avontuur

Reacties

Cengiz Ünder heeft AS Roma de overwinning bezorgd op bezoek bij Cagliari: 0-1. Door de zege is de ploeg van trainer Eusebio Di Francesco zo goed als zeker van een plek in de topvier.

AS Roma nog één punt verwijderd van nieuw CL-avontuur

AS Roma verraste dit Champions League-seizoen door de halve finale te bereiken. Daarin werd het woensdag uitgeschakeld door Liverpool. Na de 5-2 nederlaag op Anfield, kwamen de Romeinen in eigen huis nog tot een 4-2 zege. Dat was echter net niet voldoende. Maar het was nog maar de vraag of Roma ook volgend jaar in het kampioenenbal zou spelen.

Samen met aartsrivaal Lazio en Internazionale was Roma de laatste weken in een felle strijd om twee Champions League-tickets verwikkeld. Dankzij Ünder, die tegen Cagliari na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd maakte door via de binnenkant van de paal raak te schieten, lijkt het startbewijs zo goed als binnen.

AS Roma heeft met nog twee wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op nummer vijf Internazionale, dat in de laatste speelronde op bezoek gaat bij nummer vier Lazio. Zelf wachten nog de duels met Juventus (thuis) en Sassuolo (uit) op het programma voor de Giallorossi. Roma heeft aan één punt genoeg om in de topvier te eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.