AS Roma moet nog even wachten

De titel in de Serie A leek voor AS Roma met nog tien minuten te spelen dichtbij. Een late goal van Napoli zorgde voor de 2-2 einduitslag. Roma moet dan ook tot de laatste speeldag wachten om het kampioenschap te kunnen vieren. Juventus en Lazio Roma voerden de druk op Roma op door ruim te winnen (beide 3-0).

De opdracht voor AS Roma was vooraf simpel. Bij een overwinning in Napels ging de titel eindelijk weer eens naar Roma. In de eerste helft had Napoli een licht overwicht. De ploeg in degradatienood was via Edmundo een paar keer dicht bij de openingstreffer. De Braziliaan had echter weinig geluk bij de afronding.

In de 38ste minuut zette Nicola Amoruso Napoli op voorsprong. De aanvaller reageerde attent op een voorzet van Fabio Pecchia en passeerde verdediger Walter Samuel en doelman Francesco Antonioli. Roma's concurrenten Juventus en Lazio Roma leidden toen al. Roma stelde snel weer orde op zaken. Gabriel Batistuta tikte vlak voor rust een hoekschop van Francesco Totti van dichtbij in.

Direct na rust kwam Roma zelfs op voorsprong. Totti controleerde de bal in het strafschopgebied en liet doelman Mancini kansloos. Napoli protesteerde heftig tegen de goal omdat Totti bij het aannnemen hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Treossi keurde het doelpunt echter goed.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek het kampioenschap van Roma niet echt meer in gevaar te komen. Een vrije trap van Pecchia, die door de muur in het doel belandde, zette de boel weer op z'n kop.

Omdat Juventus simpel won bij Vicenza (3-0, doelpunten van Del Piero en twee van Trezeguet) en Lazio thuis geen problemen had met Fiorentina (3-0, goals van Pierini, Crespo en Negro), zijn er nog drie ploegen in de race om lo scudetto. AS Roma heeft nog altijd de beste kaarten in de spannende ontknoping. De ploeg van trainer Fabio Capello heeft twee punten voorsprong op Juventus en drie op Lazio. Een overwinning in het eigen Olympisch stadion op Parma en de titel is voor Roma.

Ook onderin de Serie A is het ongekend spannend. Naast zekere degradant Bari moeten zes ploegen op de laatste speeldag uitmaken welke twee ploegen eveneens afdalen naar de Serie B.