Na een zware en moeilijke periode heeft AS Roma weer eens gewonnen. Ook Juventus en Napoli schreven woensdag drie punten bij in de doordeweekse speelronde van de Serie A.

AS Roma
4 - 0
Frosinone
Frosinone

AS Roma had al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen en er begon zich dan ook een crisis te vormen in de hoofdstad. Clubpresident James Pallotta sprak zijn afkeer uit na de slechte resultaten en dus was het duel met Frosinone de ideale kans om wat te doen aan de negativisme.

De Romeinen grepen deze kans aan, binnen 35 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Zonder Justin Kluivert en Rick Karsdorp, beiden bleven de hele wedstrijd op de bank, waren Cengiz Ünder, Javier Pastore, Stephan El Shaarawy en Aleksandar Kolarov trefzeker.

Kluivert kreeg in de vorige wedstrijd zijn eerste basisplaats, maar tegen Bologna wist de ex-Ajacied geen indruk te maken. Hij werd na een uur naar de kant gehaald en verloor zijn basisplaats aan doelpuntenmaker Ünder. Daniele De Rossi bereikte een mooie mijlpaal in het duel met Frosinone, hij speelde zijn 600ste officiële wedstrijd in het shirt van AS Roma.

AS Roma staat na de overwinning nog steeds op een flinke achterstand in de Serie A, koploper Juventus won namelijk ook.

Juventus
Juventus
2 - 0
Bologna
Bologna

De recordkampioen van Italië had weinig te duchten van Bologna, waar Mitchell Dijks een basisplaats had. Na zestien minuten stond Juventus al op een 2-0 voorsprong, Paulo Dybala en Blaise Matuidi waren trefzeker.

Cristiano Ronaldo leverde de assist op de 2-0 van Matuidi, maar zelf kwam de Portugees niet tot scoren. Vorig weekend was hij nog belangrijk met de openingstreffer tegen Frosinone, maar de Portugees blijft dus op drie doelpunten in de Serie A staan.

Met drie doelpunten is Ronaldo geen topscorer van de Serie A. Dat is namelijk Kryszstof Piatek, die tegen Chievo Verona alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte.

Napoli
Napoli
3 - 0
Parma
Parma

Napoli bleef in het spoor van Juventus door zelf ook te winnen. Het gepromoveerde Parma hield niet lang stand tegen de formatie uit Napels, al na vier minuten zorgde Lorenzo Insigne voor de 1-0. In de tweede helft maakte Arek Milik het verschil voor de thuisclub. De 2-0 was een schitterend en hard schot, de derde treffer tikte hij bij de tweede paal binnen.

Door de overwinning houdt Napoli koploper Juventus in het vizier, het verschil tussen de twee clubs is drie punten. Voor AS Roma is werk aan de winkel, de club staat tien punten achter op Juve.