AS Roma in extremis langs Cagliari

AS Roma heeft zaterdagavond na een moeizaam duel op de valreep de drie punten in eigen stadion gehouden tegen Cagliari. De Romeinen waren in Stadio Olimpico veel beter dan de tegenstander uit Sardinië, maar ondanks een spervuur aan schoten wilde de bal er niet in. Totdat diep in blessuretijd verdediger Federico Fazio de trekker overhaalde: 1-0.

Kevin Strootman begon zaterdagavond op de bank bij AS Roma. Gregory van der Wiel had bij de tegenstander verrassend een basisplaats. De Nederlandse vleugelverdediger speelde sinds zijn overstap van Fenerbahçe nog maar twee duels en pendelde de afgelopen maanden tussen bank en tribune.

AS Roma vuurde voor rust liefst veertien keer op het vijandelijke doel. Lorenzo Pellegrini, Alessandro Florenzi, Patrik Schick, Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov en Radja Nainggolan werden met hun pogingen gevaarlijk, maar wisten dat niet tot uiting te brengen in de score. Cagliari, dat onderaan de middenmoot bungelt met zeventien punten uit zestien wedstrijden, liet alleen in de beginfase zien niet voor een punt naar de hoofdstad te zijn gekomen, maar tot een schot op doel leidde dat niet.

Vlak na rust kreeg Roma een uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen. Dzeko werd door de sterk keepende Alessio Cragno onderuit gehaald. Scheidsrechter Antonio Damato had de videoscheidsrechter nodig om tot een beslissing te komen: strafschop. Diego Perotti ging achter de bal staan en schoot achteloos in de handen van de doelman.

Edin Dzeko valt stijlvol als hij wordt aangeraakt door Alessio Cragno
De slappe inzet van Diego Perotti
De keeper pakt de penalty en wordt bedankt door ploeggenoot Marco Andreolli

Ook na deze tegenvaller bleef Roma op zoek naar de bevrijdende treffer. Het balbezit was voor de thuisploeg, waar Strootman na tachtig minuten inviel. Roma wist het overwicht niet om te zetten in grote kansen. Vanwege het oponthoud met de videoscheidsrechter voor rust en een blessurebehandeling in de tweede helft, kwamen er zes minuten extra tijd bij. Dat bleek voor Roma voldoende om de winst toch nog binnen te slepen. Doelman Cragno wist een vrije trap nog uit zijn doel te boksen, maar tikte de bal tegen de mee opgekomen verdediger Fazio aan. De Argentijn had weinig moeite om de 1-0 eindstand op het bord te zetten.