AS Roma hard onderuit op bezoek bij Palermo

Na acht officiële wedstrijden zonder nederlaag leek AS Roma de goede weg te zijn ingeslagen, maar op Sicilië ging de ploeg van trainer Claudio Ranieri keihard onderuit (3-1).

Palermo passeerde de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad door de ruime zege, die nog veel hoger had kunnen uitvallen. In de eerste helft was het krachtsverschil tussen de Rosanero en Roma nog niet zo duidelijk. De thuisclub leidde halverwege met 1-0 door een hard schot in de korte hoek van Fabrizio Miccoli.

Maar na rust waren de bezoekers bij vlagen een speelbal voor Palermo. Josip Ilicic maakte in de 61ste minuut van dichtbij de 2-0 na goed terugleggen van Federico Balzaretti en vier minuten later zorgde Antonio Nocerino na een schitterend uitgevoerde counter voor het derde doelpunt namens de thuisclub.

Ook daarna regende het kansen en mocht Roma blij zijn dat het met slechts een 3-1 nederlaag terugkeerde naar het vaste land. Franceso Totti redde namelijk in de slotseconden de eer namens de bezoekers. Door de zege is Palermo de nieuwe nummer zes, met 23 punten uit veertien duels. AS Rome is nu zevende in de Serie A met één punt minder dan Delio Rossi's mannen. Foto: VI Images