Witte rook in Zeist: meer beloftenteams in piramide

Reacties

De profclubs en de amateurs hebben elkaar gevonden in wijzigingen in de opzet van de voetbalpiramide. Er komt onder andere een maximum aantal beloftenteams.

Witte rook in Zeist: meer beloftenteams in piramide

Met ingang van het het seizoen 2018/19 kunnen meer beloftenteams aan de bovenkant van de voetbalpiramide instromen. Onder andere Feyenoord veranderde van gedachten, maar zag weinig heil in het starten aan de onderkant van het amateurvoetbal. Nu hoeven de Rotterdamse beloftes die lange weg niet te bewandelen. Over de voorwaarden en op welk niveau wordt in de komende maanden duidelijkheid verschaft.

Er geldt wel een maximum van vier beloftenteams per competitie. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de amateurclubs, die niet stonden te springen om te veel beloftenteams. De KNVB onderzoekt nog wel wat er wordt gedaan als alle competities qua beloftes maximaal zijn bezet én er degradeert een beloftenteam uit de Jupiler League.

Voor de clubs uit de Tweede en Derde Divisie zijn tegelijkertijd de licentie-eisen aangepast. Vanaf het seizoen 2017/18 hoeven ze minder contracten en contracten met minder uur per week af te sluiten. De KNVB gaat ook nog onderzoek doen om de Tweede Divisie aantrekkelijker te maken om zo gehoor te geven aan de gehoorde kritiek.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.