Beloftenteams alsnog massaal de piramide in

Reacties

Een rondgang van VI leert dat steeds meer BVO's met hun beloftenploeg de voetbalpiramide in willen. Voorwaarde is wel dat ze bovenin instromen.

Beloftenteams alsnog massaal de piramide in

Vorige week spraken afgevaardigden van de KNVB, de Eredivisie, de Jupiler Leauge en de amateurs over problemen rondom de licentievoorwaarden in het amateurvoetbal. Ook kwam de kwestie rondom de beloftenploegen ten sprake. Een groot aantal clubs dat vorig jaar besloot niet deel te nemen aan de piramide, wil nu alsnog instromen.

VI deed navraag in de top van de Jupiler League en de Eredivisie. Onder meer Feyenoord, PEC Zwolle, SC Heerenveen, Willem II, Go Ahead Eagles, NEC, SC Cambuur en NAC Breda laten weten nu wel interesse te hebben. Allemaal onder de voorwaarde dat ze niet, zoals eerder afgesproken,  in de vijfde klasse hoeven te beginnen.

Zo laat Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC (foto), weten: 'We willen absoluut terug de voetbalpiramide in. Daar gaan we ons dus voor inschrijven, maar we willen wel in overleg met de KNVB kijken dat we zo hoog mogelijk instromen. De beloftencompetitie waar ze nu in zitten is zwaar onwenselijk, met maar veertien wedstrijden. Ik heb hierover een gesprek gehad met Hans van Breukelen, de KNVB wil in ieder geval meedenken, maar er zal ruimte gemaakt moeten worden voor NEC en andere clubs.'

Eerder liet de voetbalbond weten dat clubs maar één kans kregen om in de top van de voetbalpiramide in te stromen en dat was vorig jaar. Clubs die nu instromen moeten reglementair in de vijfde klasse van het amateurvoetbal beginnen. De BVO's hopen er op dat uitgerekend de amateurs ze in deze kwestie gaan helpen.

Die amateurclubs krijgen over een maand uitsluitsel over hun beroep tegen de zware sancties van de licentiecommissie. Liefst veertien clubs werden geconfrontreerd met een puntenaftrek omdat ze onvoldoende contractspelers hebben. Pas na 21 maart, als de bondsvergadering wordt gehouden, doet de beroepscommissie uitspraak.

Lees meer over de problemen in de voetbalpiramide in de nieuwste VI. Hierin meer over de koehandel van licentievoorwaarden én de zorgen uit de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.