Terug op agenda: gesprek over nog meer beloften in piramide

Reacties

De kans bestaat dat de voetbalpiramide op termijn verder wordt uitgebreid. Dinsdag wordt in Zeist gesproken over toetreding van extra beloftenteams. Het betreft een oriënterend gesprek.

Terug op agenda: gesprek over nog meer beloften in piramide

Begin vorig seizoen konden clubs er voor kiezen om beloftenteams in te laten stromen in de voetbalpiramide. Tot grote ergernis van de KNVB besloten onder meer Feyenoord, PEC Zwolle en SC Heerenveen dit niet te doen. Zij spelen nu in een onderlinge competitie.

Steeds meer clubs, waaronder Heerenveen en PEC Zwolle, zouden nu alsnog toe willen treden tot de voetbalpiramide. Dinsdag zitten in Zeist afgevaardigden van de Eredivisie, Jupiler League en de amateurtak om tafel met de voetbalbond.

'We gaan gezamenlijk kijken of er openingen zijn', laat PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp aan VI weten. 'Voor de ontwikkeling van onze talenten zou het goed zijn om alsnog in de piramide in te stromen. Als we dat nu zouden willen doen, beginnen we in de vijfde klasse. Daar heeft niemand baat bij.'

'Anderzijds hebben wij eerder de kans al gehad en die niet gepakt', is Nijkamp eerlijk. 'Nu moeten we gezamenlijk kijken wat er mogelijk is. Het gaat om een eerste gesprek.'

Een belangrijke rol in het overleg is waarschijnlijk weggelegd voor de amateurtak. Juist binnen de amateurwereld is er veel weerstand tegen de beloftenploegen. Een verdere uitbreiding zal dan ook niet direct met gejuich worden ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.