Coach Strootman verbindt toekomst bij AS Roma aan prijs

Reacties

Luciano Spalletti heeft de druk flink opgevoerd bij AS Roma in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Olympique Lyon van donderdagavond. De coach zegt dat hij verplicht is te vertrekken als zijn ploeg dit seizoen geen prijs pakt.

Coach Strootman verbindt toekomst bij AS Roma aan prijs

'Bij deze club is het noodzakelijk om prijzen te veroveren, dus er is geen tijd om geleidelijk progressie te boeken. Het is heel simpel: als ik dit seizoen niks win, dan heb ik het niet beter gedaan dan mijn voorgangers. Dus dan moet ik vertrekken', zegt Spalletti donderdag in een interview met L'Equipe.

Hoewel AS Roma nog op drie fronten actief is, zijn de woorden van Spalletti gedurfd te noemen. De ploeg van middenvelder Kevin Strootman heeft in de achtste finale van het Europa League-toernooi met Olympique Lyon een zeer zware tegenstander geloot. Roma staat in de Serie A bovendien acht punten achter op koploper Juventus en moet in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia flink aan de bak om uitschakeling door Lazio te voorkomen. De ploeg van Wesley Hoedt en Stefan de Vrij won het heenduel van het tweeluik met 2-0.

Spalletti, die tussen 2005 en 2009 ook al trainer was bij AS Roma en in januari 2016 terugkeerde, vindt dat hij de fans van de club iets verschuldigd is. 'Ik kwam vorig jaar terug naar AS Roma vanwege mijn liefde voor de stad en de supporters. De club zit in mijn hart. Ik moest enkele jaren geleden vertrekken omdat er werd geschreven dat ik niet genoeg win als coach. Dat is meerdere trainers hier overkomen, maar dat gaat me dit keer niet gebeuren.'

Totti
Het is niet de eerste keer dat Spalletti zijn toekomst bij AS Roma ergens aan verbindt. Eind februari waarschuwde de 58-jarige Italiaan al dat hij zal vertrekken als de leiding het contract van clubicoon Francesco Totti niet verlengt.

Spalletti lijkt zijn lot nu dus in de handen te leggen van zijn spelers, die vanavond de eerste horde moeten nemen op de weg naar een prijs. Het heenduel met Olympique Lyon in de achtste finale van het Europa League-toernooi wordt om 21.05 uur afgewerkt in Frankrijk. Bij de thuisploeg ontbreekt Memphis Depay, die niet speelgerechtigd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.