Spalletti: 'Als Totti niet mag blijven, ben ik ook weg'

Reacties

Het is weer dikke mik tussen Luciano Spalletti en Francesco Totti. De trainer van AS Roma lijkt nu zelfs zijn toekomst te verbinden aan de veertigjarige clubicoon.

Spalletti: 'Als Totti niet mag blijven, ben ik ook weg'

Het contract van Totti, die in 1993 zijn debuut maakte bij AS Roma en sindsdien nergens anders speelde, loopt dit seizoen af. Maar als het aan Spalletti ligt, wordt de verbintenis van de Italiaan zo snel mogelijk verlengd.

'Dat moet gewoon gebeuren, want ik wil niet dat zo'n grote speler stopt als ik trainer ben. Als zijn contract niet wordt verlengd, stop ik ook. Ook al win ik alles', aldus Spalletti zondag over Totti volgens La Gazzetta Dello Sport.

De liefkozende houding van Spalletti tegenover de AS Roma-legende is opmerkelijk te noemen. Vorig seizoen lagen beide heren nog met elkaar in de clinch. Totti vond dat hij niet met respect werd behandeld, waarna Spalletti hem uit de selectie zette.

279 minuten
Ook dit seizoen komt Totti amper aan spelen toe bij AS Roma. Hij heeft tot nu toe slechts 279 minuten op zijn naam staan. In de thuiswedstrijd tegen Torino van zondag (4-1) kwam de oud-international na 81 minuten het veld in voor Kevin Strootman, om tien minuten later Radja Nainggolan te bedienen voor de 4-1.

Spalletti is duidelijk over Totti: 'Zijn contractverlenging moet net zo vanzelfsprekend zijn als het publiek dat brult als Totti begint warm te lopen. Hij heeft een liefdespact met de club en we hebben zijn kwaliteiten nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.