AS Roma weekt transfertovenaar Monchi los in Sevilla

Reacties

AS Roma heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Italiaanse topclub neemt de alom geprezen technisch directeur Monchi over van Sevilla.

AS Roma weekt transfertovenaar Monchi los in Sevilla

Monchi wordt gezien als de grote man achter het succes van Sevilla. Met redelijk bescheiden middelen zorgde hij er de afgelopen jaren voor dat de club vrijwel altijd meespeelde in de subtop van Spanje. In Rome is hij de opvolger van Walter Sabbatini, die in oktober vertrok. Monchi tekent een contract voor drie jaar.

De 48-jarige Monchi stond ruim dertig jaar onder contract bij Sevilla. Eerst als speler en sinds 2000 als talentenontdekker. Met de Spanjaard aan het roer hoopt Roma de komende jaren een serieuze aanval te kunnen doen op het ongenaakbare Juventus in de Serie A.

Zijn voorganger Sabbatini wenst hem alvast succes. 'Hij is een geweldige professional. AS Roma haalt een bijzondere man binnen. Zijn eerste opdracht is het aan boord houden van trainer Luciano Spalletti. Een vertrek van Spalletti zou een enorme klap zijn voor Roma. Hij vraagt nooit om topspelers en klaagt nooit tegen de media over zijn selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.