Arteta ziedend: 'Twee schandalige strafschoppen onthouden'

Reacties

Na elf winstpartijen op rij moest Arsenal zich dinsdagavond tevreden stellen met een gelijkspel tegen Newcastle United (0-0), en dat viel nog niet mee. Ook manager Mikel Arteta had het moeilijk met de uitslag, en meer bepaald met de rol van de arbitrage. Zijn eigen ploeg kreeg daarentegen niets dan lof.

Arteta ziedend: 'Twee schandalige strafschoppen onthouden'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

'We hadden twee strafschoppen moeten hebben. Da's heel simpel. Ik heb het over wat ik heb gezien. Het waren twee schandalige strafschoppen", aldus Arteta, doelend op een moment vroeg in de wedstrijd waarbij Dan Burn Gabriel aan het shirt trok en op een moment vlak voor tijd waarbij Jacob Murphy met zijn armen aan de bal kwam. Beide momenten werden gecontroleerd door de video-arbitrage.

Over die late handsbal ging het in de Engelse media meer: niet iedereen deelt Arteta's lezing dat de bal absoluut op de stip had gemoeten. Oud-profs Matt Upson en Gary Neville vonden van niet, net zoals – niet verrassend – Newcastle-trainer Eddie Howe die mening was toegedaan. 'Dat was wel heel zuur geweest. Ik denk niet dat het er een was, maar je weet maar nooit', toonde Howe zich opgelucht.

Arteta was, zoals gezegd, wel te spreken over wat zijn ploeg had laten zien. 'Als we zo blijven spelen, zo blijven presteren en domineren, dan zullen we nog veel wedstrijden gaan winnen', denkt de Spanjaard, die nog hintte op transferactiviteit. 'Ja, dat proberen we altijd te doen, onze ploeg versterken in elke transferperiode is iets belangrijks.' The Gunners worden nadrukkelijk gelinkt aan Mykhailo Muldryk, een grote belofte van Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.