Arteta vraagt om belangrijke wijziging in Premier League-planning

Reacties

Arsenal verloor woensdagavond de competitietopper tegen Manchester City (1-3) en opent zaterdagmiddag om 13.30 uur een nieuwe speelronde in de Premier League. Manager Mikel Arteta vindt het maar vreemd en hoopt dat hier eens goed naar gekeken kan worden.

Arteta vraagt om belangrijke wijziging in Premier League-planning
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 4
Arsenal
Arsenal

Arsenal komt slechts 63 uur na de nederlaag van woensdag weer in actie in de Premier League, terwijl een ander tijdstip voor de uitwedstrijd tegen Aston Villa qua planning toch mogelijk had moeten kunnen zijn. 'Er zijn al regels als het gaat om de Champions League', weet Arteta. 'Als je woensdag hebt gespeeld, kan je niet zaterdag rond lunchtijd weer spelen. Dat zou voor alle competities moeten gelden', vraagt hij om een wijziging in de competitieplanning.

In 2020 was Liverpool-manager Jürgen Klopp al erg kritisch op de uitzendgerechtigden in Engeland, nadat zijn ploeg na een Champions League-wedstrijd op woensdag op zaterdagmiddag weer in actie moest komen in de competitie. Een jaar later werd besloten dat dit niet meer zou voorkomen, maar er wordt dan dus alleen naar de Champions League gekeken, en niet naar bijvoorbeeld de eigen competitie. Zo kan het zijn dat Arsenal zaterdagmiddag alweer aan de bak moet.

'In zo'n korte tijd is het heel moeilijk om volledig te herstellen en het risico voor blessures zo klein mogelijk te maken', zei Arteta. 'Maar goed, het schema is zoals het is. Dit is een beetje vreemd, maar we kunnen er niets aan veranderen. We gaan de wedstrijd gewoon spelen en ik hoop dat mijn spelers fysiek en mentaal weer klaar zullen zijn voor de uitdaging die op ons wacht.'

City komt overigens ook deze zaterdag weer in actie. Tweeënhalf uur na de aftrap bij Villa-Arsenal neemt de ploeg van Pep Guardiola het op tegen Nottingham Forest.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.