Arsenal zakt door het ijs: 'Het is gewoon te veel geweest'

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta zag tegen Brighton & Hove Albion een team dat zichzelf niet was. Zijn ploeg verloor met 0-3 en kan de titel met nog drie wedstrijden te gaan wel vergeten. Zonde, omdat Arsenal juist zo goed op weg was.

Arsenal zakt door het ijs: 'Het is gewoon te veel geweest'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 3
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Arsenal werd nota bene voor eigen publiek afgedroogd door Brighton. 'We wisten voor welke uitdagingen we stonden. Dat waren hele andere uitdagingen dan die we tegen Newcastle United hadden. Ik was toen erg trots op het team, maar vandaag moeten we onze excuses aanbieden. We moeten in de spiegel kijken en evalueren wat er fout is gegaan. Dat moet snel gebeuren, omdat we dit gevoel niet lang vast willen houden', vertelt Arteta aan ViaPlay.

Sky Sports-analist Gary Neville denkt dat de titel naar Manchester City gaat. De ploeg van Pep Guardiola heeft nog maar één overwinning nodig. 'Dat was het dan, de titelstrijd is voorbij', zegt hij bij Sky. 'Arsenal heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar het is gewoon te veel geweest. Hoe slecht Arsenal ook was, Brighton verdient alle credits. Zij waren geweldig. Zowel fysiek als mentaal was het alsof Arsenal net een Europese wedstrijd achter de rug heeft. Het zag er lamlendig uit en het was alsof de ideeën op waren, maar we kunnen niet te hard voor Arsenal zijn.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.