Arsenal walst Swansea plat na povere start

Reacties

Arsenal heeft zaterdag met gemak gewonnen van Swansea City: 0-4. The Gunners houden daardoor aansluiting bij de topdrie van de Premier League.

Arsenal walst Swansea plat na povere start

Swansea-manager Paul Clement kent nog geen gelukkige start. Vorige week was Hull City bij zijn debuut met 2-0 te sterk in het toernooi om de FA Cup. Arsenal bleek een maatje te groot voor Swansea, dat nog zonder aanwinst Luciano Narsingh speelde.

Olivier Giroud maakte na 37 minuten zijn rol als goaltjesdief weer waar door voor de vijfde wedstrijd op rij te scoren. Nadat een kopbal van Mesut Özil op aangeven van Alexis Sánchez werd geblokt, stond de Franse spits klaar om binnen te tikken: 0-1. Swansea-aanvaller Sung-Yeung Ki hoopte even later nog op een strafschop, maar kreeg een gele kaart wegens een schwalbe.

Alexis Sánchez zorgde voor de 0-4 namens Arsenal.
Alexis Sánchez zorgde voor de 0-4 namens Arsenal.

Vlak na rust werd de kans op winst voor Swansea nog kleiner. Jack Cork veranderde een schot van Alex Iwobi van richting, waardoor de bal met een boog over doelman Lukasz Fabianski zeilde. Alsof de aanvaller het geluk nog niet genoeg aan zijn zijde had, viel belannde een inzet van hem een kwartier later weer in het doel. Deze keer was Swansea-verdediger Kyle Naughton de schlemiel door voor het laatste tikje te zorgen.

Sánchez strooide niet veel later extra zout in de wonde van Swansea door voor de vierde treffer te zorgen. Middenvelder Wayne Routledge slaagde er niet in om de bal weg te werken en de Chileense aanvaller nam de bal vol op de slof: 0-4.

Arsenal houdt door de winst aansluiting bij de topdrie van de Premier League. The Gunners hebben 44 punten, evenveel als Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij Manchester United. Swansea staat weer onderaan en heeft net als Sunderland slechts vijftien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.