Arsenal voltooit derby-hattrick door prachtgoal Rosicky

Arsenal verkleinde het gat met koploper Chelsea naar één verliespunt door een 1-0 overwinning op bezoek bij aartsrivaal Tottenham Hotspur. Het is de derde zege dit seizoen voor Arsenal in de Noord-Londense derby. Door de nederlaag ziet Tottenham de topvier uit zicht verdwijnen.

Tottenham had wat recht te zetten tegen Arsenal, want het verloor dit seizoen al twee keer van The Gunners. In het eerste competitieduel was Arsenal met 1-0 te sterk, terwijl de formatie van Arsène Wenger de Noord-Londense rivaal met 2-0 elimineerde om de FA Cup.

Tottenham zinde dus op revanche, maar kende een rampzalig begin van de wedstrijd. Tomás Rosicky bracht Arsenal al in de tweede minuut op voorsprong met een vlammende uithaal in de verre kruising. Alex Oxlade-Chamberlain had even later de tweede goal van Arsenal op zijn schoen, maar zijn stift verdween ver naast het doel van Spurs-doelman Hugo Lloris.

Kort na rust voorkwam Laurent Koscielny op de doellijn de gelijkmaker van Tottenham, dat in de tweede helft weliswaar domineerde, maar nauwelijks grote kansen creëerde. Arsenal kwam tien minuten voor tijd het dichtst bij een doelpunt, maar de inzet van Per Mertesacker werd uitstekend gekeerd door Lloris.

Door de overwinning komt Arsenal op 62 punten, vier minder dan koploper Chelsea, dat een wedstrijd meer speelde. Tottenham staat vijfde met 53 punten en kan kwalificatie voor de Champions League wel vergeten. Het verschil met nummer vier Manchester City, dat drie duels minder speelde, is liefst zeven punten.