Arsenal voegt daad bij woord: verloren zoon Wilshere traint mee

Reacties

Zijn carrière zit al een tijdje in het slop, maar nu is er ook goed nieuws voor Jack Wilshere. De clubloze middenvelder is opgedoken bij zijn oude club Arsenal, waar hij mee mag trainen.

Arsenal voegt daad bij woord: verloren zoon Wilshere traint mee
© Pro Shots

De nu 29-jarige Wilshere doorliep de jeugd van Arsenal, waar hij in 2008 ook doorbrak in het eerste elftal. Hij gold als toptalent, maar wist zijn enorme belofte nooit echt in te lossen. In het begin van zijn loopbaan werd hij al eens verhuurd aan Bolton Wanderers, laten trok hij op huurbasis naar AFC Bournemouth, om in 2018 een definitieve transfer naar West Ham United te maken. Tweeënhalf jaar later tekende hij een contract voor een halfjaar bij Bournemouth, dat afgelopen zomer dus afliep.

Sindsdien zit Wilshere zonder club, iets waar hij onlangs nog openhartig over vertelde. 'Ik had nooit verwacht dat ik op dit punt van mijn loopbaan hier zou zijn', zei de technicus tegen The Athletic. 'Mijn kinderen zijn nu ook op een leeftijd dat ze begrijpen wat er gaande is. Vooral Archie, die nu negen jaar oud is. Hij vraagt me dingen als 'Wat denk je van de MLS?' of 'Waarom speel je niet in La Liga?'. Waarom haalt geen club mij binnen? Ik weet het niet. Ik wil iets nieuws proberen en een nieuwe start maken, waar de mensen niet alleen maar denken 'Oh, daar is Jack Wilshere, die zal wel weer geblesseerd raken'. Het voelt een beetje alsof voor mij de deur in eigen land gesloten is.'

Nu is er dus wel weer een deurtje geopend. Een paar weken geleden meldde Arsenal-manager Mikel Arteta al dat The Gunners de middenvelder wilden helpen, nu is Wilshere ook daadwerkelijk op het trainingsveld verschenen. 'We willen Jack helpen met de voorbereiding op een nieuwe fase in zijn loopbaan, zowel fysiek als mentaal. Dat is het idee, niet meer dan dat', aldus Arteta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.