Arsenal spreekt van schande, arbitersorganisatie geeft fout toe

Reacties

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Arsenal en West Ham United ontstond er een ouderwetse bal-over-de-lijn-discussie, die ook voor de nodige nasleep zorgde in Engeland. Arsenal-manager Mikel Arteta was niet blij, terwijl de verantwoordelijken ook niet tevreden waren.

Arsenal spreekt van schande, arbitersorganisatie geeft fout toe
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 2
West Ham United
West Ham United

West Ham kwam in de uitwedstrijd tegen Arsenal in de dertiende minuut op voorsprong, de goal werd echter pas vele minuten later toegekend. De VAR had bijzonder veel moeite om het doelpunt goed te keuren, omdat niet te zien was of de bal de achterlijn had gepasseerd voor de voorzet van Jarrod Bowen richting doelpuntenmaker Tomás Soucek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) gaf na de wedstrijd in het Emirates Stadium toe dat er een fout is gemaakt met de camerastandpunten, waardoor VAR Craig Pawson het moment niet optimaal kon beoordelen. Omdat op het veld geen vlagsignaal werd gegeven, werd het doelpunt uiteindelijk goedgekeurd.

Oud-voetballer Ally McCoist analyseerde de wedstrijd voor Amazon Prime en ook hij kon geen oordeel vormen via de beelden. 'Dit is echt een moeilijke situatie. De bal lijkt uit, maar het lichaam van Bowen zit ervoor.' Arteta was na de wedstrijd fel. 'Het is een schande dat de technologie geen duidelijkheid kan geven over deze situatie. Maar het is gebeurd, daar kunnen we niets meer aan doen nu. We moeten het zonder die beslissing doen en alsnog de wedstrijd winnen. Daar hebben we genoeg kansen voor gehad.'

Arsenal verloor uiteindelijk met 0-2 en liet daardoor na om weer aan kop te komen in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.