Arsenal moet zich zorgen maken na verlies bij Blackburn

Arsenal moet zich zorgen maken of het de derde plaats in handen houdt. De ploeg verloor met 2-1 van Blackburn Rovers en ziet Tottenham Hotspur en Manchester City naderen.

Arsenal begon het duel met Blackburn Rovers met Robin van Persie, als aanvoerder, aan de aftrap. De ploeg van Arsène Wenger kon met een zege de derde plaats definitief veilig stellen. De thuisploeg stond keurig in de middenmoot, maar zonder uitzicht op Europees voetbal voor het komende seizoen.

De Londenaren begonnen de wedstrijd stormachtig. Met het bekende combinatievoetbal zochten The Gunners het doel van Paul Robinson op. Nadat Carlos Vela twee uitstekende kansen had laten liggen, kwam Arsenal binnen het kwartier op voorsprong. Een hoekschop van Samir Nasri werd met het hoofd verlengd door Bacary Sagna naar Van Persie die van dichtbij raak kopte. Het was zijn eerste treffer voor Arsenal sinds 31 oktober 2009 (3-0 zege tegen Tottenham Hotspur). Arsenal controleerde de wedstrijd daarna tamelijk eenvoudig, al maakte Lukasz Fabianski een uiterst onzekere indruk in het doel van de Londenaren. Blackburn had het vooral gemunt op Van Persie, die een vrije trap nog knap gekeerd zag worden door Robinson. De Oranje-international overleefde aanslagen van Ryan Nelsen, Morten Gamst Pedersen en zelfs een elleboog vol in het gelaat van Vince Grella. Scheidsrechter Martin Atkinson greep echter telkens halfslachtig in tot woede van Wenger.

Op slag van rust kwam Blackburn langszij. Een door Fabianski half weggewerkte hoekschop werd door Keith Andrews hard voorgebracht en vond David Dunn bij de tweede paal die van dichtbij de gelijkmaker kon binnen tikken. In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief over en kreeg goede kansen. Nadat Pedersen een goede kans had laten liggen, kwam Blackburn in de 68ste minuut aan de leiding. Christopher Samba klopte doodeenvoudig de wederom weifelende Fabianski in de lucht bij een hoekschop van Pedersen en kopte de 1-1 binnen.

Andrei Arshavin maakte na een maand afwezigheid zijn rentree bij Arsenal na een hamstringblessure en liet zich gelijk gelden. De Rus knalde in kansrijke positie op de vuisten van Robinson. Het was echter één van de weinige kansen die de bezoekers nog wisten te creëren. De ploeg van Wenger kon maar geen tempo in de wedstrijd krijgen en zag Blackburn in de counter nog regelmatig dreigend zijn.

Door het verlies is Arsenal niet langer zeker van de derde plek. Het heeft, met nog één wedstrijd te spelen (9 mei, thuis tegen Fulham), vijf punten meer dan Tottenham Hotspur dat nog twee duels voor de boeg heeft. Ook Manchester City kan in punten nog op gelijke hoogte komen met Arsenal. The Citizens hebben ook nog twee wedstrijden op de agenda en lopen zes punten achter op de Londenaren.