Arsenal langs Wigan dankzij benutte strafschop Arteta

Arsenal heeft het uitduel met Wigan Athletic in een overwinning omgezet. De wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, werd beslist door een benutte strafschop van Mikel Arteta (0-1).

Aan de kant van Wigan startte Ronnie Stam in de basis en liet manager Roberto Martinez ook voormalig Eredivisionist Arouna Koné vanaf het fluitsignaal spelen. Bij de bezoekers ook één speler met een verleden in Nederland: Thomas Vermaelen. De openingsfase was duidelijk voor The Latics, terwijl Arsenal vooral op de tegenaanval gokte.

In de 25ste minuut kreeg Koné de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de aanvaller schoot naast. Arsenal kreeg pas na rust de eerste mogelijkheid op een voorsprong, maar in de 53ste minuut redde Ali Al-Habsi uitstekend op een inzet van Theo Walcott.

In de tweede helft kwamen The Gunners steeds beter in de wedstrijd en na een uur kregen zij ook een strafschop. Een overtreding van Jean Beausejour op Walcott werd zwaar bestraft en Arteta schoot vanaf elf meter raak. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Arsenal, maar het ontbrak Wigan aan geluk. Het bleef uiteindelijk 0-1 in het DW Stadium.

Door de overwinning heeft Arsenal nu dertig punten uit achttien wedstrijden, waardoor de ploeg van manager Arsène Wenger derde staat. Wigan blijft steken op de achttiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.