Arsenal herstelt zich van dramatisch begin in Londens spektakelstuk

Reacties

West Ham United leek zondag eindelijk weer eens te winnen van angstgegner Arsenal, maar dat feest ging niet door. In de Londense clash kwam de formatie van manager Mikel Arteta knap terug na een belabberd begin.

Arsenal herstelt zich van dramatisch begin in Londens spektakelstuk
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
3 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal krabbelde de afgelopen weken juist weer op met onder andere een zege op Leicester City (1-3) en een week geleden in de derby tegen Tottenham Hotspur (2-1). Donderdag bereikten de Londenaren ondanks de nederlaag tegen Olympiakos (0-1) de kwartfinale van de Europa League na de 1-3 zege in Griekenland. The Gunners werden vervolgens aan Slavia Praag gekoppeld.

Voorafgaand aan het duel met West Ham kon Arsenal vertrouwen putten uit statistieken uit het verleden. Tegen de stadgenoot won de club meer uitduels in de Premier League dan tegen welke andere club, namelijk dertien keer. West Ham verloor op zijn beurt de meeste competitiewedstrijden tegen Arsenal (32). Dat statistieken geen garanties bieden, bleek in de beginfase in het Olympisch Stadion van Londen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was namelijk West Ham dat in de beginfase twee keer kort na elkaar toesloeg. Dat begon bij Jesse Lingard. De van Manchester United gehuurde aanvaller kreeg de bal aangespeeld van Michail Antonio, wipte deze met zijn aanname omhoog en schoot op het juiste moment. Het schot vloog in de rechterbovenhoek. Nog geen twee minuten later was Lingard de aangever bij de 2-0. Antonio werd gevloerd en Lingard nam de vrije trap snel. Daar rekende Arsenal niet op en Jarrod Bowen schoot de bal in de korte hoek achter de grabbelende doelman Bernd Leno.

Arsenal, dat na de 2-0 nog geen enkele keer in de zestien van West Ham was geweest, kreeg zo twee tikken en de derde volgde na ruim een half uur. Rechtsback Vladimir Coufal gaf voor op Antonio, die koppend voor 3-0 leek te zorgen. Tomas Soucek raakte de bal echter nog voordat deze in het doel belandde, waardoor de Tsjech de goal op zijn naam kreeg. De middenvelder kreeg onbedoeld ook de 3-1 op zijn naam. Alexandre Lacazette vuurde nog voor rust raak, maar Soucek toucheerde het schot nog.

Zo had Arsenal in de tweede helft nog alle hoop op een comeback. Zeker nadat West Ham na een uur opnieuw een eigen doelpunt maakte. Craig Dawson schoot een voorzet van Callum Chambers achter Lukasz Fabianski. Vervolgens kon het beide kanten op. Bowen en Antonio misten kansen voor de thuisploeg, terwijl aan de andere kant gevaar van Martin Ødegaard werd gestopt. Het was uiteindelijk toch Arsenal dat weer scoorde. Ødegaard stuurde Nicolas Pépé weg met een steekpass en de aanvaller bediende Lacazette, die koppend voor 3-3 zorgde. Zo eindigde het in een gelijkspel in Londen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
9
Leeds United
38
18
5
15
62-54
+8
59
10
Everton
38
17
8
13
47-48
-1
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.