Arsenal heeft na drie jaar weer Speler van de Maand in de Premier League

Reacties

Martin Ødegaard is gekozen tot Premier League Speler van de Maand in november en december. De aanvoerder van Arsenal troefde onder anderen zijn landgenoot Erling Haaland af.

Arsenal heeft na drie jaar weer Speler van de Maand in de Premier League
© Pro Shots

De 24-jarige Ødegaard was een van de acht kandidaten voor de persoonlijke prijs. Casemiro, Haaland, Ben Mee, João Palhinha, Marcus Rashford, Bukayo Saka en Kieran Trippier hadden echter het nakijken.

Ødegaard dankt de prijs mede aan zijn bijdrage (drie goals en drie assists in de laatste twee maanden van 2022) aan het succes van Arsenal, dat inmiddels kan bogen op een voorsprong van vijf punten op de achtervolgers. Ødegaard is de eerste speler van Arsenal die deze prijs krijgt na Pierre-Emerick Aubameyang in september 2019.

Ødegaard is de tweede Noor die deze eer ten deel valt. Erling Haaland had in augustus de primeur na zijn sterke eerste maand als spits van Manchester City.

Naast Ødegaard werd Mikel Arteta geëerd als Manager van de Maand. Thomas Frank, Eddie Howe en Jürgen Klopp legden het af tegen de Spanjaard, die voor de tweede keer dit seizoen deze persoonlijke prijs in ontvangst mocht nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.