Arnold stelt NAC-droom voorlopig uit en tekent bij als bondscoach

Reacties

Graham Arnold heeft een nieuw contract getekend als bondscoach van de nationale ploeg van Australië. De voormalig spits van Roda JC en NAC Breda moet de Socceroos naar het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico helpen.

Arnold stelt NAC-droom voorlopig uit en tekent bij als bondscoach
© Pro Shots

Arnold (59) leidde Australië op het WK in Qatar voor de tweede keer in de historie naar de achtste finales op een mondiaal eindtoernooi. De Australiërs eindigden in de groepsfase achter Frankrijk en schakelden Denemarken en Tunesië uit. In de achtste finale ging Arnold met zijn elftal ten onder tegen Argentinië, de latere wereldkampioen won met 2-1.

'Op voetbalgebied kan voor mij niets tippen aan het trotse gevoel dat ik overhoud aan het WK in Qatar. De ambitie om door te gaan in deze rol is voor mij nog nooit zo sterk geweest', zei Arnold tegen Australische media. 'Ik weet dat ik meer te bieden heb aan het Australische voetbal. Ik wil de supporters nog veel vaker laten glimlachen na Qatar.'

Arnold sprak voor het WK in Qatar in een uitgebreid interview met Voetbal International nog de wens uit om trainer van NAC Breda te worden. De oud-spits speelde tussen 1995 en 1997 in Breda. NAC besloot onlangs Peter Hyballa voor een tweede termijn aan te stellen in het Rat Verlegh Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.