Niet de nederlaag, maar een stekelige tweet voer voor discussie in Australië

Reacties

Uiteraard wordt er in Australië veel geschreven over de WK-uitschakeling tegen Argentinië, maar bovenaan de sportpagina's van het land staat een ander verhaal. De vete tussen Kamil Grabara en Mathew Ryan.

Niet de nederlaag, maar een stekelige tweet voer voor discussie in Australië
© Pro Shots / VI
Argentinië
Argentinië
2 - 1
Australië
Australië

Grabara is Pools international, Ryan stond dit WK op doel namens Australië. De twee keepers staan allebei onder contract bij FC Kopenhagen en zijn dus concurrenten van elkaar. Ryan werd naar Denemarken gehaald nadat Grabara geblesseerd was geraakt, de Poolse goalie heeft zijn basisplaats terug nu hij weer fit is.

Grabara was er heel snel bij na een cruciale fout van Ryan tijdens Argentinië-Australië. In de 57ste minuut ging Ryan in de fout, waarna Julián Álvarez de belangrijke 2-0 maakte. 'Het zal zeker politiek zijn geweest', plaatste Grabara op Twitter na de fout van Ryan. Daarmee doelde de Pool op de keepersstrijd bij FC Kopenhagen, die – volgens Grabara – op basis van kwaliteiten in zijn voordeel uitviel. Ryan had in het verleden gesuggereerd dat hij vanwege clubpolitiek niet meer eerste keeper was in Denemarken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Foxsports uit Australië confronteerde Ryan na afloop van de wedstrijd tegen Argentinië met de post van Grabara. 'Het verbaast me niet eerlijk gezegd, maar zijn mening interesseert me niet echt', was de blunderende keeper kortaf.

Onder het Twitter-bericht zijn mensen boos. Zo wordt Grabara ermee geconfronteerd dat hij niet op het WK staat, wordt hem verteld dat Ryan een prima WK keepte en worden video's van Grabara's blunders geplaatst.

Er was natuurlijk ook aandacht (en lof) voor de prestatie van Australië. Het land maakte het Argentinië erg lastig. 'Het had zo makkelijk kunnen zijn voor de Socceroos om hun lot te accepteren. Maar het Aussie-DNA kwam in volle kracht naar boven. Tien gele shirts vlogen elke uitdaging tegemoet, de spelers stopten niet met rennen', is Foxsports lovend.

Ook wordt bondscoach Graham Arnold in het zonnetje gezet. De voormalig speler van Roda JC Kerkrade en NAC Breda wordt geloofd om de voetbalmachine die hij van Australië heeft gemaakt en wordt door The West Australian gequoot over de toekomst van het Australische voetbal. 'Nu is het tijd dat de Australische overheid gaat investeren in het voetbal. Deze succesvolle campagne laat zien hoe het voetbal leeft.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.