Arnautovic hekelt berichtgeving: 'De media schrijven maar wat'

Reacties

Marko Arnautovic heeft de presentatie bij zijn nieuwe Chinese club Shanghai SIPG aangegrepen om te reageren op de kritiek aan zijn adres. De Oostenrijkse aanvaller stelt na zijn geruchtmakende vertrek bij West Ham United dat het beeld dat van hem werd geschetst totaal niet klopt.

Arnautovic hekelt berichtgeving: 'De media schrijven maar wat'

Arnautovic kwam dit jaar negatief in het nieuws omdat hij een vertrek zou willen forceren. In januari lag er al een lucratief contract voor hem klaar in China, maar toen bond West Ham de voormalig speler van FC Twente uiteindelijk toch nog langer aan zich met een nieuw contract, waarbij zijn salaris flink werd verhoogd. Deze zomer kwam het echter alsnog van een transfer, waarbij The Hammers met een transfersom van 25 miljoen euro er toch ook niet bekaaid vanaf kwamen.

Het beeld dat hij zich onmogelijk maakte om te kunnen ingaan op het lucratieve aanbod uit China, waar hij naar verluidt drie ton per week gaat verdienen (twee keer zoveel als bij West Ham), klopt volgens Arnautovic niet. 'Ze trainen niet met me, ze spelen niet met me, ze schrijven maar wat', sloeg de dertigjarige spits terug. 'Maar misschien zitten de Europese media zo in elkaar. De waarheid is dat ik altijd alles heb gegeven voor het team, ik heb mezelf nooit gespaard.'

De woorden van Arnautovic zullen waarschijnlijk weinig veranderen aan het negatieve beeld dat van hem bestaat bij West Ham, dat hem in de zomer van 2017 voor 22 miljoen euro overnam van Stoke City. De manier waarop de Premier League-club de Oostenrijker maandag uitgeleide deed, sprak in dat opzicht boekdelen. Een uur na het kille statement over diens transfer naar China, verscheen een foto van aanvoerder Mark Noble op Twitter met de tekst True Hammer (zie onder). Toeval?

Arnautovic is na zijn vervelende vertrek in ieder geval klaar voor zijn nieuwe uitdaging. 'Ik ben hier om hard te werken en mijn aandeel te leveren in het bereiken van de doelstellingen van de club. Ik voel dat er hier goede mensen zijn die me willen helpen om te integreren in het team, ik voel me erg welkom', zei de nieuwe ploeggenoot van Oscar (ex-Chelsea) en Hulk. Met de twee Brazilianen werd Shanghai SIPG vorig jaar voor het eerst in de historie kampioen van China.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.