Armenteros maakt debuut in Zweedse selectie

Reacties

Samuel Armenteros is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. De aanvaller van Heracles Almelo is zaterdag toegevoegd aan de selectie.

Armenteros maakt debuut in Zweedse selectie

Zweden won vrijdagavond met 2-1 van Frankrijk, in de WK-kwalificatiepoule waarin ook Nederland speelt. Dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Janne Andersson nog een oefeninterland in en tegen Noorwegen. Voor die wedstrijd heeft een viertal vrijaf gekregen: Marcus Berg, Robin Olsen, Mikael Lustig en Andreas Granqvist hoeven zich voor dat duel niet te melden. Armenteros - die al stand-by was - meldt zich als een van de vervangers.

Bondscoach Andersson: 'Het wordt leuk om Samuel een paar dagen bij onze ploeg aan het werk te zien.' Volgens Aftonbladet was Anderlecht-spits Isaac Kiese Thelin overigens de eerste keuze van Andersson, maar omdat hij met zijn Belgische werkgever al vroeg aan het nieuwe seizoen begint, heeft hij voor de eer bedankt.

Het is voor het eerst dat Armenteros wordt opgeroepen. De 27-jarige Cubaans-Zweedse aanvaller kwam vorig seizoen in de Eredivisie tot negentien goals, waarmee hij gedeeld derde werd op de topscorerslijst. Daarvoor wordt hij dinsdag mogelijk beloond met een debuut, hoewel veel Zweedse voetbalfans hem het liefst al in de selectie voor het kwalificatieduel met Frankrijk hadden gezien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.