Argentinië swingt zonder wereldsterren naar half dozijn doelpunten

Argentinië heeft de vriendschappelijke ontmoeting met Ecuador zondag afgesloten met een afgetekende overwinning. In absentie van de grootste sterren kwam de ploeg van Lionel Scaloni vrijwel niet in gevaar.

Ecuador
Ecuador
1 - 6
Argentinië
Argentinië

Wie naar Elche was gekomen in de hoop één van de blikvangers van Argentinië te zien spelen, kwam bedrogen uit. Mauro Icardi, Sergio Agüero en Ángel Di María zegden allen af voor het niemendalletje tegen Ecuador, terwijl Lionel Messi nog steeds een schorsing uitzit voor zijn verbale uitbarsting tijdens de strijd om de Copa Ameríca, afgelopen zomer.

De spelers die wél meededen tegen Ecuador stelden echter bepaald niet teleur. Na twintig minuten brak Lucas Alario de wedstrijd open, toen hij de bal uitstekend binnen kopte uit een hoekschop van Marcos Acuña. De spits van Peter Bosz' Bayer Leverkusen was tegen Duitsland ook al trefzeker. Een paar minuten later verdubbelden de Argentijnen de voorsprong zelfs, al was daar wat hulp voor nodig van Ecuador.

Jhon Espinoza wilde een voorzet van Acuña vanaf de linkerflank wegwerken, maar raakte de bal ongelukkig en verschalkte pardoes zijn eigen doelman (0-2). Amper bekomen van de tweede goal kreeg Ecuador voor rust een derde domper te verwerken, toen Darío Aimar een overtreding beging op Lautaro Martínez en dat moest bekopen met geel en een strafschop. Leandro Paredes ontfermde zich over de buitenkans en bracht Argentinië op 0-3.

Pas na rust kwam er in Elche een weerwoord van Ecuador. Ángel Israel Mena Delgado mikte een vrije schop fraai in de hoek en deed zo iets terug. Bondscoach Scaloni had op dat moment al Guido Rodríguez en Paulo Dybala binnen de lijnen gebracht, terwijl Willem II-middenvelder Jhonny Quiñónez bij Ecuador zijn interlanddebuut maakte als vervanger van Jhegson Méndez.

Marge van drie hersteld
Lang kon Ecuador niet genieten van de aanzet tot een comeback. Argentinië kwam met een vrije trap uit het boekje weer op een marge van drie: Germán Pezzella kopte uitstekend binnen op een inzet van Dybala. Kort voor tijd tilde Nicolás Domínguez de score naar 1-5, toen hij na een vrije trap de bal hard de verre hoek in joeg. Het slotakkoord was daarna voor Lucas Ocampos. De ploeggenoot van Luuk de Jong bij Sevilla was ook trefzeker tegen Duitsland.

Nicolás Tagliafico, die de wedstrijd was begonnen op de bank, kwam niet aan de beurt. Eerder deze week deed hij nog van begin tot eind mee in de vriendschappelijke ontmoeting met Duitsland (2-2).