Argentijnse coach slaat EHBO-medewerker: 'Maar hé, dit is voetbal!'

Reacties

Miguel Ángel Russo moet rekening houden met een flinke schorsing. De coach van Rosario Central verloor tijdens het treffen met Independiente alle kalmte en deelde een klap uit aan een EHBO-medewerker. Russo heeft zijn excuses aangeboden, maar vindt ook dat het niet te groot moet worden gemaakt.

Argentijnse coach slaat EHBO-medewerker: 'Maar hé, dit is voetbal!'
© TyC Sports
Rosario Central
Rosario Central
1 - 0
Independiente
Independiente

De stoppen sloegen door in de slotfase van het duel in de Argentijnse competitie. Facundo Mallo werd geraakt in zijn eigen strafschopgebied en de scheidsrechter riep de EHBO-medewerkers erbij. Mallo wilde de wedstrijd hierna vervolgen, maar moest van de arbiter eerst naar de kant. Independiente scoorde vervolgens uit een hoekschop.

Mallo was in alle staten en moest worden tegengehouden door collega's. Ook Russo bemoeide zich daarmee. Toen de EHBO-medewerkers in hun karretje kwamen aanrijden, zocht de coach van Rosario de confrontatie. Daarbij deelde hij een klap uit aan een van de inzittenden, voordat hij werd weggetrokken door reservedoelman Gaspar Servio.

Na afloop deed Russo alsof er niet zo veel aan de hand was. 'Dit zijn dingen die gebeuren als je veel passie hebt', zei hij tegen TyC Sports. 'Ik kende de jongen in het EHBO-karretje, ik ben hem vaker tegengekomen in het Argentijnse voetbal. Na de wedstrijd heb ik hem nog opgezocht om mijn excuses aan te bieden.'

'Ik accepteer het dat ik een fout heb gemaakt', vervolgde Russo. 'Dat wist ik direct nadat het gebeurde al. Maar hé, dit is voetbal! We genieten nu van onze overwinning, dat is het meest belangrijke.'

De gelijkmaker van Independiente werd afgekeurd door de VAR, omdat bleek dat er een overtreding was gemaakt op Mallo. Daarna trok Rosario zijn 1-0 voorsprong over de streep. De Argentijnse bond heeft zich nog niet uitgesproken over een straf voor Russo en/of Mallo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.