Arbiter Kamphuis staat volledig achter rode kaarten

Scheidsrechter Jochem Kamphuis trok in de KNVB-bekerduel tussen RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles (3-2) twee discutabele rode kaarten. Ook na het zien van de beelden, bleef de arbiter bij zijn beslissingen.

Arbiter Kamphuis staat volledig achter rode kaarten

Eerst stuurde hij bij een 2-0 tussenstand voor Go Ahead Eagles Marnix Kolder weg met rood (zie foto onder). De spits, die voor de Deventerse productie had gezorgd, hield overduidelijk in en speelde de bal toen hij in duel ging met Sander Duits. De RKC-middenvelder ging met veel theater naar de grond.

Kort daarop moest RKC'er Ricky ten Voorde ook het veld verlaten (foto boven). De aanvaller was te laat met een sliding op Jarchinio Antonia. De Eagles-speler ging eveneens met veel gevoel voor drama naar de grond en wederom besloot Kamphuis tot de zwaarste sanctie.

Na het duel liet Eredivisie Live de beelden zien aan Kamphuis en deze meende dat hij twee keer de juiste beslissing had genomen. Go Ahead Eagles-coach Joop Gall hoorde het aan en vertrok vervolgens woedend uit het stadion van RKC Waalwijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's