Araújo kiest voor operatie en wacht race tegen de klok voor WK in Qatar

Reacties

Barcelona moet het voorlopig stellen zonder Ronald Araújo, die op korte termijn onder het mes gaat. De Uruguayaan liep vorige week in de oefeninterland tegen Iran al heel vroeg in de wedstrijd een dijbeenblessure op. De Catalaanse club meldt nu dat Araújo geopereerd zal worden.

Araújo kiest voor operatie en wacht race tegen de klok voor WK in Qatar
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Araújo moest de strijd in het Oostenrijkse Sankt Pölten vrijdag na vier minuten staken. Nader onderzoek wees uit dat een ingreep noodzakelijk is voor de verdediger. Maandagochtend sprak Araújo in Barcelona met trainer Xavi Hernández en de clubarts van Barcelona over de operatie, die woensdag in Finland wordt uitgevoerd door een specialist die eerder Ousmane Dembélé en Sergi Roberto opereerde.

Volgens Spaanse media staat er een herstelduur van acht weken voor Araújo's kwetsuur. In dat geval mist de twaalfvoudig international van Uruguay  onder andere de Champions League-duels met Internazionale (4 en 10 oktober) en de Clásico tegen Real Madrid (16 oktober). Het WK wordt ook een race tegen de klok: op 24 november begint Uruguay met een groepswedstrijd tegen Zuid-Korea.

Spelersprofiel

R. Araujo


Geboortedatum:
7 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Rivera
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.