Applaus voor João Félix: lof voor man van 126 miljoen na CL-optreden

Reacties

João Félix kreeg woensdagavond een staande ovatie van de aanwezigen in het Wanda Metropolitano toen hij een kwartier voor het laatste fluitsignaal tegen Manchester United (1-1) gewisseld werd voor Antoine Griezmann. Het prijskaartje van de transfersom van 126 miljoen euro, die Atlético Madrid in 2019 overmaakte aan Benfica, hangt nog altijd stevig om zijn nek.

Applaus voor João Félix: lof voor man van 126 miljoen na CL-optreden
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Met zijn vroege openingsgoal bracht Félix zijn totaal in de Champions League voor Los Rojiblancos op zeven. Hier had de creatieve aanvallende middenvelder negentien wedstrijden voor nodig. Die knappe statistiek staat in schril contrast met zijn prestaties in La Liga. Sinds zijn transfer scoorde Félix in 75 competitieduels slechts zestien keer. Het seizoen daarvoor was hij namens Benfica vijftien keer trefzeker in 26 competitieduels. Hierdoor heerst er in Spanje nog altijd twijfel over zijn consistentie en kwaliteiten.

Tegen de Engelse topploeg leek Félix alle schroom en hoon van zich af te spelen. De 22-jarige Portugees vormde een constante dreiging voor de United-defensie. Door keer op keer tussen de defensieve linies te opereren, bracht hij de tegenstander in complete verwarring. De late tegentreffer van Anthony Elanga betekende een smetje op zijn optreden, al maakte Félix dat niet meer mee op het veld.

Wissel
Enkele minuten voor de rake schuiver van Elanga werd Félix afgelost door Griezmann. Volgens Spaanse media had dat weinig te maken met de wijze waarop Félix speelde, maar wilde Atlético-trainer Diego Simeone vooral de linkerkant versterken om daarmee de toenemende druk van United de kop in te drukken. Tevergeefs.

Nu men in het Wanda Metropolitano heeft gezien wat Félix daadwerkelijk in huis heeft, is het wachten op een volgende wedstrijd van een vergelijkbaar topniveau. Voor Félix zal het een uitdaging worden om consistent kwaliteit af te kunnen leveren. Dat de worstelende regerend kampioen van Spanje een scorende Félix in goede vorm nodig heeft, is een zeker gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.