Het Antwerp van trainer Mark van Bommel heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De koploper van België verloor zondag op bezoek bij Club Brugge en gooide daarmee de titelkansen te grabbel. Achtervolger Union Sint-Gillis kan de koppositie nu namelijk overnemen.

Club Brugge
2 - 0
Antwerp
Antwerp

Antwerp bleef een week geleden juist nog koploper na een spectaculaire overwinning op Club Brugge, dat in de play-offs twee keer op rij de tegenstander is. De formatie van Van Bommel zegevierde thuis met 3-2 door een late goal van Arthur Vermeeren, maar ging zondag kopje onder in het Jan Breydelstadion.

De eerste helft in Brugge ging nog gelijk op. Pas na rust maakte de thuisploeg, met Noa Lang in de basis, het verschil. Casper Nielsen, die bij het begin van de tweede helft in het veld kwam voor Clinton Mata, werd de held. Hij opende na 51 minuten de score na een lage voorzet van Bjorn Meijer en tekende tien minuten later voor 2-0.

Van Bommel had tussen de goals door al ingegrepen met drie wissels. Onder anderen Jurgen Ekkelenkamp ging van het veld en Gyrano Kerk kwam erbij, maar een positief effect hadden de ingrepen van de trainer niet voor Antwerp. De bezoekers moeten hopen op een zege van RC Genk tegen Union. Die wedstrijd begint zondagavond om 18.30 uur.