Antony maakt indruk: eerste basisplaats bij Brazilië smaakt naar meer

Ajax-aanvaller Antony stond tegen Chili voor het eerst in de basis bij de Braziliaanse ploeg en had met een assist en een verdiende strafschop een behoorlijk aandeel in de uiteindelijke 4-0 zege. Antony wordt goed beoordeeld door de Braziliaanse media, die de dribbelaar vaker willen zien starten.

Brazilië
Brazilië
4 - 0
Chili
Chili

Antony verscheen na zeven invalbeurten bij de Seleção tegen Chili voor het eerst aan de aftrap en vormde een voorhoede met Neymar en Vinícius Júnior. Laatstgenoemde maakte op aangeven van Antony zijn eerste doelpunt voor het nationale elftal en in de tweede helft verdiende de Ajacied een penalty, na een overtreding van de Chileense doelman Claudio Bravo. Philippe Coutinho gooide het WK-kwalificatieduel in het slot, waarna Richarlison in blessuretijd nog voor het slotakkoord tekende.

Richarlison was een kwartier voor tijd in de ploeg gekomen voor Antony, die een goede indruk had achtergelaten. 'De voorhoede met Antony, Neymar en Vinícius werkt', concludeert Globoesporte. Het Braziliaanse medium beoordeelt het optreden van Antony met een 7.5. 'Hij was een van de beste spelers in de eerste helft en had een doelpunt verdiend om zijn goede spel te bekronen.'

Ook Lance was positief over Antony. 'Hij was zeer bedrijvig aan de rechterkant', klinkt het over de aanvaller. 'Hij viel op, maakte het de Chileense verdediging moeilijk, leverde een assist en verdiende een penalty. In de tweede helft werd hij wel duidelijk moe en moest hij gewisseld worden.'

Brazilië was voor de wedstrijd tegen Chili al zeker van deelname aan het WK in Qatar en speelt deze week dan ook vooral voor de eer. Komende woensdag komt de ploeg van bondscoach Tite opnieuw in actie: dan speelt Brazilië uit tegen Bolivia. Drie dagen hierna speelt Ajax in de Eredivisie tegen FC Groningen, maar Antony is voor dit duel geschorst en hoeft zich dus niet te haasten.

Samenvatting: Antony laat zich gelden tijdens eerste basisplaats Brazilië