Antony levert assist bij Brazilië, Sinisterra mag blijven hopen op WK

Brazilië is op overtuigende wijze ongeslagen gebleven in de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Tite won in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) met ruime cijfers van Chili. Ajacied Antony stond in de basis en leverde een assist. Feyenoorder Luis Sinisterra hield hoop op deelname aan het WK, mede dankzij Uruguay.

Brazilië
Brazilië
4 - 0
Chili
Chili

Brazilië had zich al lang en breed geplaatst voor het WK van eind dit jaar, maar zal de kwalificatiereeks graag zonder nederlaag willen afsluiten. De Goddelijke Kanaries zijn daar hard naar op weg. Brazilië speelt volgende week nog tegen Bolivia en moet het gestaakte duel met Argentinië nog inhalen. Met Chili kende de ploeg in ieder geval weinig problemen. Antony stond dus in de basis, hoewel hij afgelopen zondag nog met krukken liep na De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

Vlak voor rust scoorde de thuisploeg twee keer. Eerst benutte Neymar een zelf versierde strafschop. Daarna was het Antony die Vinícius Júnior bediende en de linksbuiten van Real Madrid zijn eerste goal voor Brazilië zag maken. Daarna liep de formatie van Tite uit naar 4-0. Eerst versierde Antony een penalty die door Philippe Coutinho werd benut. Richarlison, die na 75 minuten Antony had vervangen, bepaalde de eindstand met een late treffer op 4-0.

Colombia
Colombia
3 - 0
Bolivia
Bolivia

Colombia mag nog altijd hopen op een WK-ticket. Met Sinisterra in de basis won de ploeg met ruime cijfers van Bolivia. Doordat nummer vijf Peru verloor van Uruguay (1-0) is het gat met Colombia nog maar één punt. Beide landen spelen nog één wedstrijd en het komt dus aan op de laatste speelronde. De nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks gaat naar een intercontinentale play-off. Luis Díaz, Miguel Borja en Mateus Uribe scoorden voor Colombia, waar Sinisterra na 65 minuten werd gewisseld voor Juan Quintero.

Overige uitslagen

Zowel Uruguay als Ecuador is zeker van een WK-ticket. Uruguay won van Peru en daar profiteerde Ecuador van mee. Doordat Peru niet won, maakte het voor de Ecuadorianen niet uit dat Paraguay een 3-1 zege boekte. Beide landen eindigen in de topvier van de kwalificatiepoule en kunnen niet meer achterhaald worden door Peru en Colombia.