Veelbesproken Antony gaat in op rode kaart, gestolen shirt en Malacia

Reacties

Het was voor Antony een bijzondere wedstrijd tegen Feyenoord. De Braziliaan scoorde, kreeg een rode kaart en verloor zijn wedstrijdshirt tussen de Ajax-supporters.

Veelbesproken Antony gaat in op rode kaart, gestolen shirt en Malacia
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De buitenspeler kwam strompelend, ondersteund met één kruk, de perskamer van Ajax binnen. 'Ik had al last van mijn enkel na de wedstrijd tegen Benfica. Het ging de afgelopen dagen wel weer goed met me, ik heb de afgelopen dagen gewoon getraind, maar ik heb toch iets meegenomen naar deze wedstrijd. Ik weet nog niet precies wat het is en hoe erg het is, maar vandaag gaat ernaar gekeken worden', vertelt Antony op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Shirt
Na de teleurstellende uitschakeling tegen Benfica, zorgde Antony voor ontlading bij de Ajax-supporters door de winnende te maken. Bij het juichen trok hij zijn shirt uit. 'Het was een heel bijzonder moment, helemaal omdat we net uitgeschakeld waren in de Champions League. We begrepen de teleurstelling van de fans. Dat waren we zelf ook. Het is heel bijzonder om meteen daarna een Klassieker te moeten spelen en dan ook nog de winnende te maken. Er kwam veel emotie los.'

Het uittrekken van het shirt zou Antony al een schorsing op hebben geleverd. 'Ik wist van tevoren wel dat ik op scherp stond. Maar toen de goal viel was ik er niet zo meer mee bezig. Daarna realiseerde ik me wel dat ik geschorst zou zijn tegen Groningen. Maar op het moment van de goal drong het niet tot me door.' En toen raakte zijn shirt ook nog eens zoek. 'Ik had het shirt op mijn armen, maar toen was hij opeens weg. Ik heb geen idee wie mijn shirt heeft. Maar ik wens diegene er veel plezier mee. Ik begrijp wel dat een fan dat kan doen', zegt hij met een lach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rood
Scheidsrechter Danny Makkelie gaf Antony vlak voor tijd ook nog een een tweede gele kaart. 'Ik weet niet echt wat er gebeurde. Ik lag geblesseerd buiten het veld en ik kwam terug het veld in. Dusan Tadic gooide me omver en toen kreeg ik mijn tweede gele kaart. Het was een hele rare situatie, met de spanning die daar natuurlijk bij hoort.'

De Braziliaans international vocht mooie duels uit met Feyenoorder Tyrell Malacia. 'Ik respecteer hem heel erg. Ik vind hem een heel goede verdediger, een lastige tegenstander. Ik waardeer het dat hij het shirt van zijn club zo goed verdedigt, net als ik. Maar de wedstrijd is groter dan alleen het duel Antony-Malacia. Maar ik kijk er wel tevreden op terug.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Azerion Vrouwen Eredivisie
Meer over Azerion Vrouwen Eredivisie
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.